Autor: 021.rs

Novi Sad
24.12.2018.
15:01 > 16:03
Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama usvojilo je danas Akcioni plan preventivnih mera za borbu protiv nasilja.
  • kimi

    25.12.2018 12:16
    @Nemanja

    A ko to smatra da je magicna cifra 18 ta kada od jednom sve postaje dostupno?
    Zasto? Na osnovu cega? Sa kojim pravom?
    I sta je to normalno duvati travu ili korisitti teze droge? To je tebi civilizacija?
    Znaci tebi je potpuno ok ,da neko sedi kuci sa svojima i udise dim od cigare decenijama ali nije ok da sam pusi?
    Jel odlika odraslog da bude "zreo pametan i sposoban" da odluci sta valja , pa onda pije i drogira se? Kako objasniti npr klincu da sve to nije dobro i da nisi dovoljno zreo i pametan da doneses odluku jer si 18- ,odrasli jesu sposobni , i onda odrasli koriste sve to sto se deci zabranjuje i kaze se da nije dobro i zdravo? ..
    E to se zove plitkoumnost druze moj, i licemerje, i "vrednost" gde je neko utuvio u glavu ljudima da do 18te si ameba nesposobna, a posle toga si ruler of the world..
    Ali isto tako npr ne smeta sto neki 7ogodisnji ........ zaradjuje milione dolara? Za to je sposoban samoumno da odluci?
    Ili da neko bude glumac sa toliko godina , ili model..?
    Licemerje , licemerje i praznoglavost je ono sto ti pokazujes ovde, jer prihvatas nametnutne "norme" bez i trunke razmisljanja i sopstvenog stava, nego uzimas zdravo za gotovo samo zato sto se tebi tako svidja, i kad je tako onda to mora da bude zakon.. a i sam znas da ne postoji 5% mladjih od 18 koji nikada nisu pusili pili sexali se gledali pornic, napili se drogirali se..
    Ljudi koji razmisljaju kao ti, lazu sami sebe, mene ne lazes..
  • Nemanja

    25.12.2018 09:28
    @kimi

    U pravu si, nije normalno porediti jednu zatucanu divljinu sa tek minimalnim tragovima inteligentnog života sa Islandom. Ostalo je teško plitkoumnom objašnjavati: 18 godina se smatra granicom kada si tek spreman i sposoban odlučivati o svom telu - tada može i alkohol, i cigarete, a u normalnijim zemljama i kanabis.
  • kimi

    24.12.2018 20:28
    Hahahah pa vi zaista uporedjujete Island sa Srbijom?
    A jel znate da je na Islandu potpuno normalno da se svako sa svakim k ... ? Msm ono ,samo pitam..
    Mada jos jednom neka mi neko zdravorazumno objasni, ako su cigare i cuga legalni za odrasle ,zasto i za neodrasle nisu? Ako je dobro za odraslo sto nije i za decu? A ako NIJE dobro za odrasle, zasto je onda legalno i zasto svako dete moze videti kuci kako mu se svoji napijaju i zapuse ceo stan? ...
    Ne postoji realno i posteno objasnjenje , osim da ,pa zato sto tako zakon kaze lol .. al je objasnjenje u pm.. ili zato sto je to tako normalno? A zasto je tako normalno? Zato sto si odrastao uz takve stavove pa ti je to normalno? I nudisti je normalno biti go... pa ga opet svako proziva.. i Holandjaninu je normalno da pusi travu pa bi ga ovde svako prozivao .. i u Americi je normalno da vozis kola sa 16 al ne smes da se prcis do 18 ili da pijes do 21ve?..
  • zzzz

    24.12.2018 19:56
    Ocekivani rezultati
    Na osnovu procitanog tesko je poverovati da ce ove aktivnosti doprineti smanjenju nasija i konzumacije alkohola madju mladima. Koja su ocekivanja od anonimne ankete na svakih sest meseci - da se za sest meseci medju djacima registruje povecanje ili smanjenje broja onih koji piju. Period je previse kratak za bilo kakvu promenu. Pre ce isprovocirati decu da se segace sa upitnikomi anketarima i novci projekta ce biti baceni uzalud. Bolje bi bilo da se obrati paznja na kafice koji toce alkohol mladima i da se procesuiraju registrovani nasilnici.
  • 2019

    24.12.2018 18:59
    Za navedene sadrzaje koji ce omoguciti kvalitetno provodjenje slobodnog vremena kod mladih su potrebna sredstva. Da li su ta sredstva obezbedjena, u kojem iznosu i na koji nacin ce se trositi (konkursno, dodatak na platu nastavnicima i profesorima,...)?
  • Sretan Bozic

    24.12.2018 18:31
    Pozdrav mojim Vojvodjanima! Danas je Bozic, nemojte zaboraviti! Ne budite kao ovi odole!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna